Jalousi

23/09/2011

Jalousi er en følelse de fleste mennesker oplever i et kærlighedsforhold, men dog også en følelse, der opleves i så begrænset et omfang, at det ikke udgør noget væsentligt problem for de implicerede. Jalousi skyldes typisk, at man elsker en person meget højt og er meget bange for at miste denne. Dette kan udmønte sig i forskellige symptomer, såsom konstant besiddertrang overfor den elskede.

Man kan ende i en ond cirkel, hvor man for eksempel kan kontrollere den pågældende ustandseligt, og på denne måde gøre livet ulideligt for den man faktisk elsker. Dette kan gøre at den pågældende fjerner sig fra sin partner, hvilket kan gøre partneren endnu mere desperat for at holde på sin elskede, og så fremledes.

Lider du af kraftig jalousi, er det derfor vigtig er det derfor vigtig, at få gjort noget ved det inden det går hen og bliver til et stort problem. Det kan du gøre ved, at forsøge at analysere på de dybereliggende årsager til at du bliver jaloux. Det kan eksempelvis være, at du ikke har været vant til at få meget kærlighed som barn, og så bliver den kærlighed du nu får som voksen, altafgørende for din egen selvtillid og kærlighed til dig selv. Tror du, at du er i gang med at miste denne, så bliver du utroligt desperat, og lige pludselig føler du fundamentet under selve din egen person erodere.

Dette kan gøre de fleste mennesker mere end almindeligt desperate – man står pludselig med en frygt for at miste den man elsker, men også en frygt for at miste troen på sig selv. Dette gør, at man nogle gange hører om folk, der er gået til ekstremer på grund af jalousien. Helt ude i det yderste randzone, i jalousiens alvorligste konsekvens, foregår endog vold og mord. Dette er dog ikke noget man behøver at frygte, hvis man har bare nogenlunde psykisk balance, men det tjener som et eksempel på hvor langt ud kærligheden til en anden person kan føre én.

I virkeligheden gælder det bare om at slappe af, og overbevise sig selv om, at man godt kan stole på sin partner. Er du eksempelvis nervøs for, at din partner vil møde fremmede mennesker ude i byen, som din partner vil finde interessante, så prøv at foren dig med tanken om dette og sig til dig selv, at din kæreste valgte dig foran disse mennesker. Denne lille øvelse kan give ro i sindet.

Har du problemer med jalousi? Eller er det kommet dig over problemet, så vil vi meget gerne høre din mening. Skriv om hvad du arbejder med ved dig selv, og hvordan du gør det. På forhånd tak :-)

One Response to “Jalousi”

 1. Freja siger:

  Hej,
  Jeg en meget jaloux anlagt. Jeg vil meget gerne have mit jalousi væk. (selvfølgelig er det ok at være en smule når det er nødvendigt)
  jeg har endelig taget mig sammen til at gå til psykolog, det har hjulpet rigtig meget efter de to gange jeg har været der indtil videre.

  Sidste samtale med psykologen forsvandt min jalousi faktisk og min kæreste og jeg havde en fantastisk weekend sammen uden nogen problemer. Tværtimod blev min kæreste helt overrasket over at jeg klarede det så godt, han var virkelig stolt af mig!

  Søndag opdagede jeg at havde glemt mine p-piller fra fredag til lørdag så søndag var åbenbart lort. Så var der uro med hormonerne og jeg havde rigtig mange humørsvingninger. Fra søndag og til nu der har jeg kunne mærke vreden og jalousien.

  Tirsdag der var jeg fuldstændig rastløs jeg begyndte at græde og grine fordi jeg var så forvirret og irriteret over at mit jalousi kom tilbage nu hvor det gik så godt. Jeg er desperat for at få jalousien væk så jeg kan leve en normal hverdag og være lykkelig fuldt ud. :’(

RSS feed til kommentarer til dette indlæg. And trackBack URL.

Skriv din mening